Artikel CO-DEPRESRIBE in het Pharmaceutisch Weekblad
In het Pharmaceutisch Weekblad van week 49 van 2022 is een beschouwend artikel gepubliceerd over het belang het bespreken van deprescribing.
In het Pharmaceutisch Weekblad van week 49 van 2022 is een beschouwend artikel gepubliceerd over het belang het bespreken van deprescribing.
Voor de uitvoering van het CO-DEPRESCRIBE onderzoek zijn we op zoek naar apothekers, …
De CO-DEPRESCRIBE studie onderzoekt de effecten van een communicatietraining voor zorgverleners op het minderen en/of stoppen van cardiometabole medicatie bij ouderen
Hoe kunnen openbaar apothekers - samen met andere zorgverleners - bijdragen aan het minderen en stoppen (‘deprescribing’) van medicatie bij oudere patiënten met diabetes mellitus of cardiovasculaire aandoeningen?
Als onderdeel van het Discardt project is een algoritme ontwikkeld die type 2 diabeten met een hoog risico op hypoglykemie opspeurt.
In de update van de multidisciplinaire richtlijn Polyfarmacie bij ouderen is een nieuwe landelijke richtlijnmodule Minderen en stoppen van medicatie opgenomen
In het DISCARDt-project zijn openbaar apothekers actief met minderen en stoppen van medicatie. Wat is voor de patiënten van belang bij deprescribing van diabetes- en cardiovasculaire medicijnen?
Ons artikel in het Pharmaceutisch Weekblad vat samen wat er al bekend is en geeft een overzicht van de lopende onderzoeken van de DISCARDt-groep.
Op 27 november en 3 & 4 december hebben de conference calls van de DISCARDt-studie plaatsgevonden. De conference calls duurden allen 1 uur, waren StiPCO geaccrediteerd en was onderdeel van de 2 DISCARDt-scholingsdagen die in oktober 2019 zijn georganiseerd.
Meer dan 20 apotheken geworven voor de DISCARDt studie
Lemon studie heeft instemming vanuit de METc om als nWMO-studie van start te kunnen gaan.
DISCARDt project is aanwezig met 3 presentaties op PRISMA congres, 21 mei 2019, te Amersfoort